Banner 03 Top

Осигурување на дом

Модерниот живот не можжеме да си го замислиме без десетици електронски уреди. Бела техника во големи количини во кујните и тоалетите. Електроника во дневните соби и спалните, а приклучоци за струја на секој метар е целосно нормална слика во модерните домови.

Водените инсталации пак, се дел од секој систем за ладење и греење, вентилација, па дури и филтрирање на воздухот.

Сите овие инсталации, од друга страна, претставуваат ризик за хаварија, поплава, пожар…

Тотално уништување на дом од пожар

 

Цената на премијата за осигурувањето на домаќинството е ставка која е немерливо помала од можната штета која може да се случи, а дополнителен ризик се сите елементи кои ги внесуваме во домот. Дрвениот мебел, завеси, текстилните тапацири, душеци… Конечно, цената зависи од:

  • Површината која се осигурува
  • Вредноста на објектот и покуќнината
  • Нивото на осигурување кое се бара
  • Безбедноста на градбата, инсталациите и системите за ладење/греење

      

  

Типична штета од поплава во домот

Побарајте понуда од локалната агенција за осигурување и создадете трајна вредност од вашата недвижнина.

 

Доколку сте професионалец во оваа категорија и сакате да бидете дел од тимот на Градам.мк, контактирајте не на нашата email адреса info@gradam.mk или пак на тел. +389 75 342 446

Сподели на социјалните медиуми: